Över 10 000 med besked

Äntligen var 10 000 kronor passerat. Allt insparat med hjälp av ”småsummor” och lite försäljningar. En skön känsla tycker jag. Började detta projekt i maj och konstaterar att det tog cirka 6 månader att få ihop detta. Värdet på min portfölj har då också gått ner sista tiden. Jag gjorde en del småvinster i början som var positiva men nu får jag sitta lugnt i båten och hålla på värdepappren.

Rent strategiskt handlar jag inte aktier för tillfället utan lägger mina nya pengar på hög. Mitt största innehav Nobia ligger i en fallande trend så där kommer jag avvakta nya köp. Det positiva med dem är dock att de har och förväntas ge bra utdelning även i framtiden. Dryga 6% närmare bestämt.

Mitt andra innehav är Saniona som ligger i en ganska neutral trend. Aktien rör sig upp och ner i ett ganska stabilt intervall. Här kan det bli ytterligare köp om ”botten” håller. Mitt sista innehav är en riktig chansning. Bublar som rör sig riktigt ordentligt om dagarna. Skulle vi få till en snabb kursökning blir det nog försäljning av den och några kronors vinsthemtagning. Det tråkiga med den (nu när jag handlar så otroligt få aktier) är att den har ett dyrt courtage. Hela 19 kr kostar det att handla med aktien. Det är alltid värt att ha i åtanke när det kommer till aktiehandel generellt men i synnerhet då man handlar med små volymer.

Mitt sparande är dock långsiktigt och det är värt att nämna. Aktiemarknaden rör sig både upp och ner men jag sitter lugnt i båten. Bir det ett större fall som vissa förutspår inom rimlig framtid gäller det att ha lite cash kvar så man kan ”handla på rea”. Jag har just nu cirka 20% i likvida medel i pantburksportföljen. Mycket möjligt att jag utökar det här nu framöver. Detta genom att låta mina insättningar ligga kvar i likvider och sätter köpandet på paus. Om detta är rätt beslut får framtiden utvisa.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: