Darriga tider på börsen

Kanske har det bara börjat. Jag följer många bloggar, twittrare och chattar kopplat till aktier och ingen har väl undgått att det är lite skakigt på börsen just nu. Det kan vara så att vi står inför en ny rejäl nedgång. Ingen vet med säkerhet men det vi alla fall vet är att ingen uppgång håller i sig i oändlighet. Senast det rasade var 2008 efter Lehman kraschen i USA. Nu väntar eventuell lågkonjunktur och troligen höjd ränta. Ingen bra kombination direkt. 

Det är aldrig kul när värdet på sina innehav minskar. Vid en rejäl sättning kan det ju handla om en ganska ordentlig justering av värdet. Är det något man lärt sig under alla år som jag följt och investerat på börsen så är det just att inte få panik.

I tider som dessa kan det dock vara klokt att spara lite mer pengar i likvida medel och inte köpa på sig för mycket. Många beskriver det som att ha ”lite torrt krut” redo om vi får ett ras. Då är det rea på aktier eftersom reaktionen oftast blir ganska rejäl. Det är just då man vill handla. Många aktier dras med i raset trots att de fortfarande har fina siffror. Den som handlar med utdelningsaktier kan ju också fortsätta inkassera utdelningen trots att aktievärdet gått ner.

Min portfölj som jag kallar ”pantburksmiljonen” har gått ner ordentligt de senaste veckorna. Jag anser mig dock inte ha förlorat ett endaste öre förrän den dagen jag skulle sälja dem. Med andra ord blir det till att vara långsiktig i dessa fall. För många är det en självklarhet men jag gillar att ta hem vinster när de uppstår och tycker det är roligt att handla med aktierna. Nu blir det dock till att sitta länge på de aktier jag har i denna portfölj och börja spara lite mer i fritt kapital. Kanske går jag in och ”små-handlar” lite men jag kommer att se till att ha en större påse cash nu för att vara beredd om raset kommer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: