Dags att summera oktober -många bäckar små gör skillnad

En månad till handlingarna. Tyvärr får jag säga att jobbet tar lite väl mycket tid från detta roliga projekt. Inte så mycket att välja på just nu men ska försöka att bli lite effektivare så att jag hinner med lite mer kopplat till miljon-jakten 🙂 

I takt med att jobbet tar min tid minskar också tiden för reflektion. Ett ekorrhjul som jag inte är helt nöjd med. Det är inte sällan jag hamnar långt över 40 h på en vecka och jag börjar nu ifrågasätta på allvar vad jag gör med timmarna. Min första test blir att satsa på att vara mer effektiv. Jag gillar egentligen inte todo-listor men kanske är det vad som krävs för att få mer tid till annat. Ska också försöka få till lite mer löpning/ träning när jag jobbar och då passar man ju alltid på att leta lite pant också.

Summerar jag projektet så här långt kan jag dock konstatera ett antal roliga saker som hänt. Om vi bortser från att det är mycket givande att diskutera hållbarhet och miljö på instagram med alla följare (över 1 000 st nu). Vi bortser också från allt reflekterande och interaktion här på bloggen så ska vi se vad projektet gett i rena pengar.

Jag startade i maj och kämpat hårt med att spara allt smått som jag kan. Jag har sålt lite saker och testat en hel del olika sätt att tjäna några extra kronor på. Bortsett försäljningarna har det bara varit småpengar in på kontot. På fem månader har det nästan gått att skrapa ihop 10 000 kr. Tar man bort mina försäljningar av grejer är det i alla fall minst 5 000 kr. Jag kan redan nu konstatera att det vi ofta betraktar som pengar för små för att spara faktiskt kan bli en ansenlig peng om man är disciplinerad och ligger i. Jag blir glad av att min tes håller. Många bäckar små kan faktiskt bli pengar. Ingen krona är för liten för att inte spara om man verkligen vill börja få ihop ett litet startkapital.

Att fortsätta på detta sätt och nyttja ränta på ränta effekten gör att det kommer bli pengar. Det tar lite tid och det kräver en del kämpande men det går. Vi får se var detta tar vägen. Full gas in i oktober.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: