Bokslut Juli

En månad går fort och det har blivit dags att summera sparandet under Juli. Har tyvärr haft en del värdeminskning i portföljen. Gör inget alls egentligen eftersom jag skall sitta på dessa aktier över tid. Men det är ändå tråkigt att se värdet minska istället för öka. Så fort det trillar in pengar så handlar jag när jag bedömer kurserna som gynnsamma. 

Juli gav totalt 605 kronor i pant. Det ger ett snitt på 19,5 kronor/ dag vilket jag tycker är bra utdelning. Ganska troligt att denna siffra inte kommer hålla i sig över hela året men än så länge är det bara att tacka och ta emot.

En försäljning av en bärsele inbringade lite ytterligare pengar samt mina snusuppehåll som jag tycker känns riktigt hälsosamt. Den roligaste nya upptäckten är dock hur mycket pengar man kan tjäna på att köra bilen på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Här finns verkligen pengar att spara. På två långkörningar har jag sparat in över 250 kronor. Dessutom har jag släppt ut 10% mindre än om jag kört på mitt vanliga sätt.

Jag äter inte ute jätteofta längre men på semesterns blir det ju alltid en del. Har ju bojkottat MC Donalds så det är bara MAX som gäller när det kommer till snabbmat. Där har jag kört vegetariska burgare två gånger och dessa har smakat utmärkt. Sparade 15 kr/ tillfälle också genom detta alternativ jämfört med det jag åt tidigare. Alltså bara fördelar med att övergå till vegetariskt!!!

Eftersom aktierna backat en aning blev det bara upp cirka 1000 kronor denna månad. Jag är dock ändå nöjd och stolt att snart passera 6000. Pengarna i sig är inte det viktigaste. Det roligaste är alla tankar detta projekt har börjat generera i form av reflektion som påverkar mig i allra högsta grad. All interaktion med alla följare på instagram är också superkul. På mindre än 3 månader är det över 600 följare på kontot och många som diskuterar och utbyter erfarenheter på framförallt miljöområdet.

Har så mycket jag vill testa och komma igång med men inser att tiden är en viss begränsning. Ska sätta igång något lite större nu till hösten som jag tidigare reflekterat kring. Håller på och skissar på en riktigt skön affärside. Jag återkommer i ärendet.

 

2 kommentarer på “Bokslut Juli

  1. En till grej om de vegetariska alternativen på MAX, de är bättre för både miljön och hälsan :} /@plasticinmytown

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: