Det bästa är gratis

Ju mer jag reflekterar över vad som gör mig glad och lycklig konstaterar jag att det är alla stunder jag lyckas stanna upp i nuet och konstatera att jag har det bra. Nästan alltid finner jag att det jag finner mest glädjande inte kostar en ynka krona. Det som skapar välbefinnandet är snarare härliga människor i min närhet, att göra saker jag gillar (springa långt och leta burkar till exempel), att titta på en vacker utsikt eller bara känna mig tillfreds med tillvaron. 

För att kunna njuta extra mycket är det dock några saker som jag känner är viktiga om de är på plats. Nedan följer de saker jag har kommit på:

  • Ha städat omkring mig.
  • Ha få prylar.
  • Få fokusera på en sak i taget.
  • Känna ekonomisk trygghet.
  • Att jag och mina när och kära är friska.
  • Träna så jag känner mig stark och pigg.

Ju fler av punkterna ovan som är uppfyllda, desto lättar har jag att leva i nuet och njuta av stunden. Jag jobbar just nu hårt på att få till så bra förutsättningar som möjligt för att just dessa skall vara på plats. Att nära och kära (och jag själv) är friska är väl den sak som kanske är svårast att ”bara lösa”. Men självklart kan man även där göra vad man kan för att skapa bra förutsättningar i alla fall.

Så för den vakne kanske mitt ”tok-sparande” i pantburksmiljonen upplevs som en paradox i detta tänk men det är det inte. Att känna ekonomisk trygghet är för mig en viktig punkt i att just kunna uppleva välbefinnande. Jag vill ju med denna blogg visa att även begränsade möjligheter till sparande faktiskt kan bli pengar och trygghet till slut. Hoppas att jag lyckades förklara min egen eventuella motsägelse.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: