En bra lax (#1)

Tänkte ta tillfället i akt och starta ett nytt tema: ”en bra lax”. I dessa inlägg kommer jag creda personer som gjort intryck på mig. Jag träffar så himla mycket intressanta människor och det känns så rätt att skriva en rad om dem här på bloggen. Har egentligen inga direkta kriterier för att bli utnämnd till en bra lax annat än jag känt att det ”klickat” när jag träffat dem. 

Först ut i detta tema blir: Pontus Gustafsson. Pontus hörde av sig till mig och frågade om vi skulle ses. Han hade kikat in på pantburksmiljonen och gillade det han såg och läste. Han berättade kort om ett eget projekt som han jobbar med och vi bestämde oss för att ses i Almedalen då jag också skulle ner dit. Sagt och gjort möttes vi en solig morgon framför scenen i Almedalsparken.

Pontus visade sig vara en ung herre med mycket driv. Jag tycker man ser det i ögonen på folk. Han berättade med stor inlevelse om diverse ”startups” han varit inblandad i. Det jag fastnade för var ett större internationellt projekt som gått ut på att göra ungdomar skuldfria genom att erbjuda dem bra lån för att betala av dåliga och sedan hjälpa dem att komma på fötter igen. ”Man måste lära sig att spara innan man handlar” återkom Pontus till flera gånger under vårt samtal. Jag kan bara hålla med fast med tillägget -om man nu verkligen behöver handla 🙂

Det som gjorde samtalet med Pontus bra var när jag kunde känna att vi båda var genuint intresserade av varandra. Båda ställde frågor och lyssnade på riktigt på de svar som den andre gav. En äkta vilja att hjälpa ungdomar var också något jag fastnade för.

Dessutom var Pontus intresserad av odling och chili. Han gav en hel del tips om hemodling under vårt samtal. Även detta pratade han om med passion och jag älskar när folk blir nördigt intresserade av det de håller på med.

Pontus senaste projekt heter Savely och skall hjälpa ungdomar till bättre privatekonomi. Genom deras app får man en överblick på sitt sparande och det verkar vara en vettig tjänst. Utbildning till ungdomar gällande privatekonomi kan man knappast få för mycket av.

DETTA INLÄGG ÄR INTE SPONSRAT

Följ Savely på Instagram @savelysverige

Savelys hemsida 

Pontus Gustaffson på Linkedin

2 kommentarer på “En bra lax (#1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: