Bortplockning av störningar

Sedan en tid tillbaka har jag regelbundet börjat ta av mig klockan på helgerna. Otroligt skönt att inte vara bunden till fasta tider. Bedömer att vi lite mer börjat lyssna till diverse signaler. När är vi hungrig och när är vi trött till exempel. Inte låta klockan styra allt vi gör helt enkelt. På samma sätt är det med min löpning. Jag mäter inte hur långt jag  sprungit och jag mäter inte hur lång tid det tog. I mitt fall blir det bara en målförskjutning. Jag springer för att jag älskar det. Tid och sträcka är bara en bieffekt. 

Funderar nu på att göra på samma sätt med telefon och dator. Plocka bort dessa fenomen under lite längre perioder. Jag märker hur snabbt jag blir ”beroende” av att kolla vad som händer på Instagram etc. Skulle vilja boxa in dessa aktiviteter mer under dagen. Avsätta en halvtimme på fm, en stund på em och avslutningsvis på kvällen till exempel.

Tycker detta tänk ligger klart i linje med övriga tankar kring att få mer fokuserad tid till annat. Inte helt lätt att genomföra men definitivt värt att testa och se hur känslan blir. Utvärdering följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: