Den som har minst prylar är coolast

Sedan något år tillbaka har jag funderat en hel del och låtit mig inspireras av diverse bloggar och sociala medier. Ju mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag att detta är rätt väg att gå. Dels utifrån ett egoistiskt perspektiv som går ut på att få mer tid till saker jag önskar men också ur ett hållbarhetsperspektiv. Vår konsumtion kanske rentav är början på vår undergång. 

Det är verkligen lätt att påverkas av allt som händer runt oss. Den enkla vägen är verkligen att köpa oss lycka och glädje. Dessutom får man lätt känslan av att jag inte kommer bli respekterad, lyssnad på eller få ”vara med och leka” om jag inte har rätt saker eller ser ut på ett visst sätt. En av de saker vi som människor är super rädda för är just risken att inte få tillhöra. Marknaden har på ett subtilt sätt sett till att denna rädsla underblåsts för att hålla köpkraften uppe.

I grund och botten är jag inte emot att äga saker. Jag gillar till exempel att lyssna på musik. Självklart har jag investerat i en bra musikanläggning. Däremot behöver jag inte byta den om 4 år bara för att det kommit något bättre på marknaden. Det är ok att vara nöjd. En TV hade man till den gick sönder förut. Av tv-reklamen att döma ska man byta tv varje år för att få senaste 5000 pixel+ super HDD extrem svärta, djup och mhz förstärkare. Jag saknar ord.

Jag njuter varje dag av att inte köpa saker. Livet blir bara enklare och enklare. Jag älskar detta sätt att lev och hoppas ni är många där ute som är beredda att pröva. En liten tröskel att komma över men magisk belöning väntar på andra sidan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: