Summering av sparandet maj-juni

Just nu känns det som en raket som startar. Detta har varit oerhört kul och jag får nog medge att det går fortare än jag räknat med. Inom en vecka eller två kommer det att ligga mer än 5 000 kr på kontot (om det inte blir en börskrasch). Här följer en kortare reflektion och summering av sparandet fram tills nu. 

Maj och Juni har jag sparat ihop strax under 700 kronor / månad på pantburkar och flaskor. Just nu är det nog de bästa månaderna ur ett burkperspektiv men tänk er att man skulle kunna snitta 500 kr under hela året så kan vi konstatera att 6 000 kronor / år inte borde vara omöjligt. Väl placerat, med en avkastning på cirka 10% borde dryga 6 500 kr / år inte vara orealistiskt.

Mitt snusande har jag sparat en hel del pengar på. Dels har jag börja köpa riktigt billigt snus samt att jag dragit ner en hel del på antalet snusar / dag. Cirka 400 kr / månad borde vara möjligt och då snackar vi 4 000 kr / år och 4 400 med lite aktieutveckling.

Försäljningar är svårare att inventera. Jag funderar på vad jag kan sälja och hittills har jag sålt en guldring och några gamla mynt. Här går det inte att göra någon prognos eftersom antalet prylar att sälja är begränsat.

Minskat bilåkande går det att göra mycket pengar på. Jag har inte riktigt kommit igång med det än men det ska det bli ändring på framöver. Både trängselskatt och drivmedel går verkligen att tjäna pengar på.

Tipp Tapp som jag skrev om tidigare kommer jag att fortsätta med. Ska fundera över ett mål med antal hämtningar / månad när jag testat det lite mer.

Försäljning av chili har hittills inbringat 0 kronor. Tänker inte ge mig så lätt men det kanske inte kommer bli någon kassako direkt 🙂

Funderar också på fler sätt att tjäna lite småpengar framöver. Har några idéer jag kommer lansera när jag tänkt klart.

Avslutningsvis vill jag berätta lite om mina investeringar också. Har jobbat mycket aktivt med min portfölj dessa två månader. Jag har investerat en hel del tidigare och känner mig van att handla och sälja på börsen. Har haft en fin utveckling dessa två första månader. Drygt 20% upp. Hela 902 kronor har affärerna inbringat efter att avgifter för köp och sälj (courtage) har dragits. Kommer nog inte se den utvecklingen framöver då jag viktat om i portföljen eftersom jag inte längre har tid med så aktiv förvaltning.

Hur lång tid det tar att få ihop en miljon på detta sätt är fortfarande oklart. Jag känner mig mer och mer peppad för varje dag. Förstår att det kommer ta tid men jag kommer finna än fler smarta lösningar för att lyckas. Det enda jag inte får använda är lönen från mitt vanliga jobb. Det är inte slutmålet som är det viktigaste utan den resa som påbörjats. Roligast av allt är all kontakt som jag får med så många positiva människor som gör så mycket bra där ute. Nästan 500 följare på Instagram nu och massor av kontakter med nya intressanta människor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: