Nytt sätt att tjäna pengar

Idag testade jag appen Tipp – Tapp. Den går ut på att någon vill slänga, skänka eller flytta prylar. Man lägger ut dessa med ett foto och anger ett pris för vad man är villig att betala någon för att göra det. Jag har kikat på detta ett tag och nu bestämde jag mig för att testa.

Jag svarade på en annons och efter cirka 30 minuter fick jag besked om att personen accepterat att jag får komma och hämta. Jag var i krokarna med bilen så det var bara att rulla fram till rätt adress och plocka upp några sopsäckar från en renovering och klicka på appen att jag hämtat upp. Det som återstår nu är att den som lämnade ifrån sig bråten skall konfirmera att jag hämtat och jag skall skicka in en bild från en återvinningscentral när jag sorterar upp bråten.

Just detta jobb kommer inbringa 150 kr – 10% som går till företaget bakom appen. Jag har ännu inte fått några pengar utan behöver vänta cirka 5 bankdagar efter det att jag skickat foton på min återvinning.

Spontant tycker jag detta verkar helt ok som lite extra sidoinkomst utöver burkar och annat. Jag har svarat på några tidigare hämtningar när jag varit i närheten av något men inte ”blivit vald”. Tydligen betygsätts man och i början kanske det är svårare att få uppdrag innan man visat vad man går för.

Jag kommer följa upp detta inlägg när pengarna förhoppningsvis är på kontot och ge lite ytterligare reflektioner. Hittills har allt funkat smidigt och det känns riktigt spännande att se om detta går i lås.

Läs mer på Tipp Tapps hemsida. 

För övrigt blev det 22 kronor pant till miljonen också. Dessutom köpte jag mina första utdelningsaktier idag. Läs mer om detta under rubriken ”aktieköp”. Det rör på sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: