Nu gör jag slut med USA

Efter en del funderande har jag kommit fram till att jag behöver ”take action”. Enligt samma princip som pantburksmiljonen som bygger på många bäckar små, ska jag nu dra mitt strå till stacken och bojkotta varor från USA. 

Jag gillar inte konflikter. Tror i grunden att vi bör hitta samtal för att nå lösningar. Det finns dock tillfällen då samtal och diskussion inte räcker. Jag är nu så urbota trött på Trump-administrationen och deras sätt att agera i världspolitiken att jag håller på att bli tokig.

Det började med Klimatavtalet och därefter har åtgärd på åtgärd kommit att förändra synen på hur världen bör vara ordnad förändrats i grunden. Hederlighet, stå upp för goda värden, luta sig mot fakta och inte tyckanden är inte längre den rådande normen och det kan jag inte acceptera.

Från och med idag och tills ledarskapet i USA byts ut kommer jag undvika amerikanska produkter. Ni som känner mig vet att jag inte är någon storhandlare 🙂 men jag protesterar i alla fall i det lilla. Jag undviker nu Coca Colan och skippar allt annat som skulle kunna tänkas gynna USA.

Kändes både skönt att skriva detta samt att ta tydlig ställning i denna viktiga fråga. Jag tycker absolut inte illa om amerikaner överlag. Däremot måste jag markera mot deras pajas till ledning.

By the way så samlade jag ihop cirka 20 kronor i helgen på burkar. Kan bara konstatera att det är galet välstädat i naturen norr om Dalälven. Bilden är fotad på Lilla Essingen, okänd street art konstnär. #grabyourwallet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: