Att sälja mynt och sedlar

Idag var det dags att göra sig av med lite gamla mynt som jag ärvde av min mormor och morfar för ett antal år sedan. Dessa har legat och stulit energi i ett skåp i huset och jag har länge tänkt att jag borde göra något vettigt med dessa. Sagt och gjort så googlade jag och läste på och idag sålde jag av hela högen. 

Jag trodde verkligen inte att de gamla mynten skulle vara värda något men efter lite läsande på webben förstod jag ändå att något slags värde borde finnas. Inte minst gamla svenska mynt har en del silver i sig som faktiskt kan ge en och annan krona.

Jag fick kontakt med Arne Ståhlberg som driver Myntbutiken i Sverige ute på Lidingö. Efter lite mailande så åkte jag över till honom med mynten och hade ett riktigt trevligt möte. Arne berättade att han jobbat på bank tidigare i sitt liv men känt att jobbet saknade mening och lust. Han valde för några år sedan att helt ge sig hän sin hobby och starta upp den verksamheten på heltid.

Vi hade ett riktigt givande möte och pratade mycket om vikten av att få jobba med det man brinner för och hur mycket viktigare det är än att bara tjäna pengar och leva i ekorrhjulet. Jag blev riktigt inspirerad och kunde verkligen se hur kul han tyckte det var att hålla på med sin livs hobby.

Vad gav det då i rena pengar till pantburksmiljonen? Klart över förväntan kvitterade jag ut nästan 900 kr för mina gamla mynt och några sedlar. Det bästa av allt var dock den halvtimme som vi spenderade tillsammans. Ett nytt möte, en ny intressant människa och förmånen att få lära sig en massa nytt om prylar, samlarvärde och föremål i största allmänhet.

Har ni några gamla unika saker, mynt eller sedlar rekommenderar jag verkligen att ta kontakt med Arne. Ni kommer både få en bra affär och en trevlig ny människa att lära känna.

http://myntbutiken.se 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: