En process mot ett enklare liv

Jag har under det senaste året förändrats mer i min tanke och handlande än jag gjort på många år. En tanke som började gro hos mig för en tid sedan har varit att helt enkelt ha ett enklare, billigare och mer hållbart liv. 

Succesivt har detta börjat bli verklighet och mycket också tack vara otroligt inspirerande personer på Instagram och i mängder av bloggar.

Åtgärder jag vidtagit för att ”gå i rätt riktning”:

  • Handla mindre. I år har jag inte köpt en enda ny pryl och jag njuter av det
  • Det jag måste köpa ska vara ekonomiskt försvarbart och bra miljömässigt (dvs eko, närodlat etc)
  • Försöka frigöra tid till saker jag tycker är kul
  • Springa mer och hitta nya sätt att spara pengar
  • På sikt kunna leva ett liv så långt från krav som möjligt
  • Sälja alla saker som jag inte behöver/ använder
  • Anpassa mitt liv till ett mer hållbart sätt samt bidra till en bättre miljö.

Hela detta projekt är naturligtvis inte helt okomplicerat. Det här med närvaro, medvetenhet, hållbarhet mm är inte helt självklart. Jag lever ett ganska intensivt liv med mycket jobb och många saker på g vid sidan av också. Jag gillar när det händer mycket men känner att jag måste utforska denna nya sida av mig själv också. Lite mer balans och närvaro helt enkelt.

Jag satt och prata med en kompis i våras och vi kom fram till att allt faktiskt handlar om stunder av lycka. Vad dessa stunder består av är väldigt individuellt men det gäller att observera när de inträffar och njuta av dem. Jag har hela mitt liv jagat något som ligger där längre bort men nu ska jag klara av att visa lite ”härvaro” också.

Man har bara ett liv vad jag vet och då funkar det inte att bara gå i de fotspår som andra säger att man ska. Välkommen att följa min resa som både handlar om pantburkar, skräpsamling, ekonomisk frihet och närvaro. Denna resa har bara börjat…

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: