Lite om min aktiestrategi

Som jag skrev tidigare har jag faktiskt hållit på en del med aktieinvesteringar. Tycker att det är riktigt roligt och kände att det var ett helt nödvändigt grepp för att få detta sparande att faktiskt komma någon vart. Aktiesparande innebär risker men riskerna minskar med kunskap. Jag känner mig tillräckligt rustad för att jobba aktivt med en pantburksportfölj. Hur det kommer gå vet vi först om några år.

Jag har tre olika ISK-konton. Dessutom har jag en buffert för oförutsedda utgifter som jag försöker röra så lite som möjligt.

ISK konto nummer 1 kallar jag min långa portfölj. Här har jag ett par aktier som jag räknar sitta på under 5 år eller mer. Jag lär mig ganska mycket om bolagen och ”lär känna” deras kurva (motstånd och stödnivåer). Handlar i dessa när jag bedömer att kursen är låg. Min huvudsakliga strategi i denna portfölj är dock s.k. fundamental analys. Det vill säga att jag långsiktigt bedömer att företagen kommer utvecklas väl just på grund av deras affärside och trovärdighet som företag.

ISK konto nummer 2 är min korta portfölj. Här har jag ett tiotal aktier som jag handlar ganska aktivt i. Målet är lite olika för de olika aktierna men jag sätter en målbild för var och en av dem. Ibland når man målet snabbt (3-10 dagar) och ibland tar det upp till ett par månader. Ibland går det inte som man tänkt och då säljer jag även om det blir en mindre förlust. Jag jobbar i huvudsak med teknisk analys som jag lärt mig här på nätet och genom att läsa diverse böcker. Börjar få hyfsad koll på ett antal enkla analysmetoder och det räcker för mig. Försöker bli så bra som möjligt på dessa och anser själv att jag kommer långt på just dessa metoder.

ISK konto nummer 3 är pantburksmiljonen. Har snart haft den igång under en månad och haft en riktigt fin utveckling. Det kommer naturligtvis inte alltid att gå bra i den men här tänkte jag försöka kombinera fundamental- och teknisk analys. Köpa och sälja aktivt när det känns rätt och ”sitta lång” när det känns rätt. När en aktie gör en ”rusning” vilket inte är ovanligt i de bolag jag investerar i just nu hänger jag med i den utvecklingen men säljer av minst 50% av innehavet när jag bedömer det som bra läge. Fick en sådan rusning i SES för några dagar sedan och en uppgång på cirka 80% på två dagar. Jag sålde av hälften av innehavet men kommer köpa tillbaka när kursen gått ner en bit till.

På bevakningslistan ligger nu ett antal intressanta bolag. Här kommer en kort redogörelse för vilka jag kikar på.

  1. Patriot One Technologies (Canada). Detta företag utvecklar en scanner för att upptäcka vapen burna av människor. Mycket intressant bolag som ligger i startgroparna för att börja sälja sin produkt. Marknaden är naturligtvis enorm och min bedömning är att detta kan bli en verklig raket när försäljningen tar fart.
  2. Scandinavian Enviro System (SES). Jag har berört den tidigare. Arbetar med återvinning av däck och har samtal med flera internationella aktörer. Aktien tog mycket stryk då en potentiell återvinningsfabrik i Kina inte blev av. Har varit uppe som högst på 3,8 kr och handlas idag för cirka 1,2 kr.

Återkommer med lite nya spaningar allteftersom.

OBSERVERA att mina analyser inte skall ses som köpråd. Var och en fattar sina egna beslut om vilka aktier man ska eller inte ska köpa. Sätt er in ordentligt i de bolag ni vill handla och gå aldrig bara på en annan persons råd. Är ni nybörjare bör man vara försiktig i de bolag som jag återger här. Vinsterna kan bli stora men det kan också gå snabbt utför. Bolagen är inte stabila än och rörelsen i aktien kan vara mycket stora. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: