Summering av helgen samt uträkning på vad snuset kostar

En helg till samlingarna. Har sprungit några vändor i helgen och samlat på riktigt bra med pant. Fick plocka en hel del skräp också vilket kändes väldigt meningsfullt.

Helgens reflektion

Det finns människor som 2018 på allvar vevar ner rutan på bilen och slänger ut sitt skräp rakt ut i naturen. Vilka är ni?

Summerar jag vad det är för typ av burkar och flaskor jag hittar ser jag ett tydligt mönster. Energidryck och ölburkar är i överväldigande majoritet. Vad det betyder vet jag inte men det är alla fall det jag hittar när jag springer.

Snuset

Som jag skrev tidigare har jag nu räknat ut (nästan exakt) vad varje snus kostar. I mitt fall säger statistiken att en snus kostar 1 kr och 90 öre. Jag tar cirka 1 snus / timme och en dosa räcker knappt två dygn.

Det gör att jag kommer till följande slutsats. Om jag vill räkna in att jag sparar pengar måste jag undvika att ta en snus under en hel timme. Då får jag lägga 1 kr och 50 öre till sparkassan. Väljer att räkna lågt för att inte lura mig själv.

Helgens sparande

Summerar att insamling av pant gav 91 kronor. Dessutom har jag idag måndag hållit upp vid två tillfällen från snusandet. Det gör att jag får lägga till 3 kronor till summeringen. Totalt landar vi på 94 kronor som jag för över till min nyöppnade depå på Avanza.

Aktierna

Hade ett riktigt bottennapp i fredags då Gamling Corps sjönk som en sten. Köpte några till eftersom de tappade cirka 20%. Detta är riskerna med dessa riktigt små aktier. Snabba svängningar både upp och ner. Jag har handlat aktier ganska länge och är van med dessa svängningar från min s.k. riskportfölj.

De andra två innehaven har dock gått riktigt bra idag. Trots fallet i Gamling Corps har det totala värdet utvecklats med 1,34% sedan köp. Motsvarande 15 kr. Se mer i de uppdaterade listorna i menyn.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: