Vad kostar mitt snus?

Jag är snusare. Kommer nog alltid att vara det då jag verkligen försökt sluta några gånger men alltid börjat om. Får nog erkänna att jag egentligen inte vill sluta och det faktiskt är det som är problemet.

Nu ska jag kolla om jag med hjälp av ekonomiska incitament i alla fall kan dra ner på konsumtionen.

Jag kommer börja räkna på detta. Behöver svar på två frågor: 1 hur mycket snusar jag/ dag (jag har ingen aning men tror kanske en halv dosa per dag), 2 vad kostar varje snus som jag tar?

Köper idag 10 st dosor för 429 kr. En dosa kostar mig alltså cirka 43 kronor.

Min tanke är följande. När jag räknat ut vad varje snus kostar kan jag medvetet under dagen välja att inte ta vissa av dem. Då får jag lägga över motsvarande summa på kontot. Skulle tippa på att en snus borde kosta cirka 50 öre st men jag ska räkna ut exakt innan jag kör igång.

Detta sparande är ju både bra för hälsan och kanske kan göra att man skrapar ihop några kronor lite snabbare på kontot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: